Notera uppdateringsdatum för denna sidan. Normalt sett uppdaterar vi inte alla sidor fastän nyare kunskap har kommit. Vänliga hälsningar redaktionen på Matintolerans Magazin

Uppdaterad: 29 april, 2015

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakbuplver
  • 1 påse saffran (½ gram)
  • ½ dl olja
  • ½ dl socker

Tillagning

Rör ihop potatismjöl, bakpulver, saffran och socker. Tillsätt sedan äggen och oljan. Ifall smeten blir torr tillsätt olja eller ett extra ägg (inte vatten!). Använd inte vatten i smeten för då blir kakan som tuggummi, för potatismjöl fungerar bäst att baka med när man inte använder vatten eller använder ytterst lite vatten. Smeten skall vara trögflytande. Häll ut smeten på bakplåtspapper och grädda på 200 grader i 8-10 minuter tills saffranskakan har blivit klar (prova med provsticka).

Sedan skär ut små fyrkanter och servera. Smakar gott tillsammans med te 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.