Blogginlägg: Meditation lösningen på dagens I-lands problem – stress?

Notera uppdateringsdatum för denna sidan. Normalt sett uppdaterar vi inte alla sidor fastän nyare kunskap har kommit. Vänliga hälsningar redaktionen på Matintolerans Magazin

Uppdaterad: 08 februari, 2014

I våras tänkte jag att jag ville prova yoga (igen) för att få den härliga avslappnade känslan som yoga ger och för att jag läst mycket positivt om yogans effekt på matintolerans och matallergi. För att det kan lugna tarmrörelser och minska stressnivåer som i sin tur kan förbättra eller mildra reaktioner man har i kroppen. Tyvärr kunde jag inte få in det i mitt relativt tajta schema.

Jag har haft bilden ovan som skrivbordsbakgrund i kanske två eller tre månader utan att reflektera mer över det. För kanske en månad sedan läste jag en artikel i en chefstidning under frukostfikat på jobb om hur chefer och ledare använde meditation för att hantera deras stressiga vardag, och tänkte att jag skulle prova – men det rann ut i sanden.

För ett par dagar sedan började jag sova dåligt p.g.a. diverse stress i vardagen sådant som händer, och då tänkte jag nu skall jag prova! Jag hade redan läst en del på nätet om hur man mediterar och jag har testat yoga regelbundet på gym i 2003-2004 så jag har provat en del avslappningstekniker.

Jag bestämde mig helt enkelt för att prova med de kunskaper och medel jag hade! Jag tog ett värmeljus, tändstickor, satte mig på golvet, fokuserade på flamman, i avslappnade kläder och hittade på ett mantra som jag upprepade och försökte slappna av hjärnan, skjuta bort tankar och vila hjärnan. Jag kunde hålla fokus i kanske 5-10 minuter och sedan lade jag mig direkt och sov mycket bättre än natten tidigare. Dagen efter hann jag inte med att meditera före sänggående och sov väldigt dåligt. Igårkväll så mediterade jag igen och sov gott igen.

Det låter som en novell eller en säljande historia men jag har inget att sälja eller övertyga utan kan bara konstatera att jag tror att meditation fungerar mot stress 🙂

Jag kan rekommendera andra att prova för det kostar ingen tid, inga pengar i princip och ger gott resultat.

Önskar er alla en riktigt trevlig helg,
Mvh Lise-Lotte, som numera sover som en prinsessa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.