Notera uppdateringsdatum för denna sidan. Normalt sett uppdaterar vi inte alla sidor fastän nyare kunskap har kommit. Vänliga hälsningar redaktionen på Matintolerans Magazin

Uppdaterad: 03 oktober, 2012

Ingredienser

  • 1 dl malda mandlar
  • 2 dl potatismjöl
  • cirka ½ dl olja
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk kanel
  • ½ dl socker
  • florsocker till glasyr

Blanda mandlar, potatismjöl, bakpulver, kanel och socker. Tillsätt sedan olja tills degen hänger ihop men fortfarande är väldigt torr. Forma smeten till små runda kakor på och lägg på en bakplåt och baka i mitten av ugnen på 200° i 5-8 minuter.

När kakorna bakas förbered glasyren. Ta cirka 1 dl florsocker och tillsätt ½ tesked kokande vatten tills glasyren blir tjock och flytande. Tillsätt glasyr genom att antingen klicka på eller att göra en pappersstrut och spritsa ut glasyren.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.