Blogginlägg: Inte våga äta ute på restaurang eller hos vänner pga matallergi?

Notera uppdateringsdatum för denna sidan. Normalt sett uppdaterar vi inte alla sidor fastän nyare kunskap har kommit. Vänliga hälsningar redaktionen på Matintolerans Magazin

Uppdaterad: 01 december, 2013

20111222-163151.jpg

När man äter på restaurang, lunchcafeteria, Pressbyrån, Seven Eleven, gatuköket, hos vänner och familj då måste man alltid fråga vad innehåller maten? Sedan kommer fråga nummer två, vågar jag äta det? Man får då väga riskerna mot värdet av att äta maten. Ifall riskerna är högre då kanske man väljer att inte äta.

När man har flera matintoleranser eller matallergier då ökar riskerna att man får i sig något man inte tål och ifall man reagerar kraftigt då kanske man inte tycker det är värt risken. I tidningen stod det om en kvinna som var tvungen att ha en hel mask med visir och kolfilter på sig för att kunna gå och handla för hon tålde inte starka dofter. Ifall hon får blir utsatt för deodorant, hyacinter, tvättmedel med parfym blir hon så sjuk att hon blir sängliggande i fler dagar.

På forum läser man om nötallergiker som inte vågar vistas utomhus utan att ha sin EpiPen med sig. Ifall man har kraftig nötallergi kan det vara livshotande och för att klara ett anfall behöver många nötallergiker ha en spruta med sig (EpiPen).

Jag upplever själv varje gång jag äter något som är lagat i ett annat kök än mitt eget att jag blir mer eller mindre sjuk i en eller flera dagar/veckor. Därför har jag på senaste tiden valt att inte äta på restaurang för att jag inte vill bli sjuk. Då väljer jag hellre att äta hemma och sedan dricka te på restaurangen när min familj eller vänner äter. Det är en tråkig lösning men tills jag hittar en bättre får det bli på det viset?

Källor

Kvinnan med allergi och kolfilter mask

Uppdateringar

  • 2011-12-28, Lade till ”Blogginlägg:” i början av rubriken för att förtydliga att det är ett blogginlägg och inte en artikel

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.