Blogginlägg: Julbakning med Celiakiförbundet 2011

Notera uppdateringsdatum för denna sidan. Normalt sett uppdaterar vi inte alla sidor fastän nyare kunskap har kommit. Vänliga hälsningar redaktionen på Matintolerans Magazin

Uppdaterad: 10 oktober, 2012

20111212-173109.jpg

Den 10 december var jag med på julkbakning med Celiakiförbundet, och det var väldigt trevligt!

Vi samlades i en hemkunskapssal på en lokal skola där det fanns 4 små kompletta kök. Styrelsen i lokala Celiakiförbundet hade förberett allt med massor av ingredienser och recept som var anpassade för glutenintoleranta, laktosintoleranta, mjölkallergiker, sojaintoleranta o.s.v. Vi hade glutenfritt och sädesslaggfritt mjöl ifrån flera olika tillverkare som t.ex. Finax, Jyttemjöl, Lailas mjöl; mjölkfritt margarin; glutenfritt ströbröd och flera andra special produkter för bakning.

Det kom både yngre, äldre och hela familjer, vi delades in i små grupper och med var sitt kök och min grupp fick baka vörtbröd och mjukpepparkaka som var sädesslagsfri, mjölkfri och sojafri. Vi fick byta ut en del ingredienser i receptet och kämpa med degen men resultatet smakade bra!

Det roligaste med bakningen var sammanhållningen och den fina julstämningen. Vi hann fika ihop flera gånger under förmiddagen och lunchen och prata om våra erfarenheter inom matallergi/matintolerans. Det var en väldigt härlig känsla av att inte vara ensam med att bli dålig av ”vanlig mat” och att behöva special mat.

Jag kommer att publicera recepten på den mjukapepparkakan och vörtbrödet så snart jag hittar tid och tillsvidare önskar jag er alla en God Jul!

/Lise-Lotte

20111214-133441.jpg 20111214-133450.jpg

Uppdateringar

  • 2012-06-05, Lade till ”Blogginlägg” i titeln för att göra det tydligt att det är en del av bloggen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.