Testat ViPR i Cirkelträning hos Sportlife

Notera uppdateringsdatum för denna sidan. Normalt sett uppdaterar vi inte alla sidor fastän nyare kunskap har kommit. Vänliga hälsningar redaktionen på Matintolerans Magazin

Uppdaterad: 13 november, 2016
Vipr
Vipr

ViPR i Cirkelträningspass

Igår var jag på ett 30 min lunchpass för att prova ViPR som är en helt ny träningsform i Sverige. Sportlife är första gymmet i Sverige att köra det.

ViPR står för Vitality, Performance and Reconditioning (på svenska blir det ungefär vitalitet, utförande och komma i form). ViPR uppfanns av Michol Dalcourt ifrån ViPR som har tränat Olympiska guld medaljörer. Han arbetar som adjunkt professor i Exercise Science på University of San Francisco. Han har också flera olika licenser inom personlig träning.

ViPR är en kombination av styrketräning, konditionsträning, balansträning och funktionellträning i ett. När man utför det har man ett stort plaströr med handtag i mitten som man lyfter, svingar, höjer och på flera olika sätt tränar med. När jag körde cirkelpasset körde vi 45 sekunder med styrkeövningar med ViPR sedan 45 sekunder konditionsträning med andra redskap som t.ex. hopprep, tunga rockringar, step-upbrädor etc.

Positivt och negativt om ViPR

Det var omväxlande, intensivt och kan nog bli tungt. Eftersom vi bara körde 45 sekunder av varje övning så blev variationen stor, och eftersom man kunde välja ViPR rör med olika tyngd så kunde man antagligen får det tungt.

Nackdelen är just att man behöver byta rör för ifall det skall kännas i t.ex. stående rodd behöver jag ha avsevärt tyngre rör än t.ex. när jag kör axlar och ViPR rör är relativt stora och otympliga att ha liggandes runt sig så det kan bli lite trångt ifall man är flera personer med flera rör per person.

Förutom det kan jag varmt rekomendera att prova!

Källor

Uppdateringar

  • 2015-09-29, Uppdaterade bilden högst upp till en med en ViPR utövare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.