Notera uppdateringsdatum för denna sidan. Normalt sett uppdaterar vi inte alla sidor fastän nyare kunskap har kommit. Vänliga hälsningar redaktionen på Matintolerans Magazin

Uppdaterad: 03 oktober, 2012

20111001-142305.jpgIngredienser

  • 2 dl rismjöl
  • 1 tsk socker
  • 2 msk majsolja
  • 3 ägg
  • cirka 2 dl vatten
  • Temperatur: hög värme på plattan
  • Stektid: tills pannkakan fått gyllene färg

Tillagning

Blanda alla de torra ingredienserna och rör ner äggen, oljan och lite av vattnet. Rör runt och ta sedan i resten av vattnet. Hur mycket vatten du behöver beror på ifall du tycker om tjockare eller tunnare pannkakor. Fortsätt röra tills smeten är jämn.

Starta plattan på ugnen och häll på lite majsolja eller mjölkfritt margarin. Vänta tills plattan är riktigt varm och häll på lite av smeten och gör en pannkaka som är några millimeter tjock.
Vänd pannkakan när den fått en fin färg.

Uppdateringar

  • 2012-06-16, Flyttade bilden på pannkakorna överst

4 thoughts on “Glutenfria, sädesslagsfria, baljväxtfria, mjölkfria, sojafria, nötfria pannkakor”

  1. Hejsan, jag undrade om man i detta recept kunde byta ut äggen mot bakpulver/bikarbonat eller liknande, då vi ej tål protein så som ägg, gluten, mjölk, soja!?

    Vänligen

  2. Jag äter inte heller ägg, men jag brukar göra glutenfria pannkakor på teffmjöl. Sedan teffmjöl innehåller mycket protein går det att göra pannkakor på teff, olja, salt och sojamjölk utan att det behövs ägg. Blir jättegott!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.