«

»

Skriv ut detta Inlägg

Glutenfri, sädesslagsfri, mjölkfri dessert – Grillazs

Glutenfri, sädesslagsfri mjölkfri dessert – Grillazs

Grillazs är en kaka eller dessert som kommer ifrån Ungern. Den används egentligen till att göra bröllopstårtor men säljs även i små portionspåsar som kakor, dessert.

Grillazs innehåller:

  • mandel
  • socker

Om författaren

Lise-Lotte Thuse

Jag är Diplomerad Kostrådgivare sedan våren 2013, Internationell Licensierad Personlig Tränare sedan vintern 2013, gruppträningsinstruktör sedan 2009 och har en Fil. kand och Mag. Kand inom Informatik och är IT-konsult.
Jag lever med matintolerans och matallergi som jag upptäckte i 2006. Har ett brinnande intresse för att lära mig mer om matintolerans och matallergi i förhoppningen om att kunna leva ett normalt liv.
Jag delar gärna med mig av mina kunskaper, erfarenheter och tips som jag samlar på denna hemsidan och bloggen. :)
Twittrar på: twitter.com/matintolerans
Facebooksida www.facebook.com/matintolerans

Permalänk till denna artikel: http://www.matintolerans.se/2011/10/01/glutenfri-sadesslagsfri-mjolkfri-dessert-grillazs/

2 kommentarer

  1. Reflextioner

    Hejsan, undrade om du hade tips på ”godis/gotta” utan ägg, mjölk, gluten, soja, nötter???

    Vänligen…

    1. Lise-Lotte Thuse

      Hejsan,
      det kan vara lite klurigt med godis utan ägg, soja, gluten, mjölk och nötter men jag har en del tips :)

      Kolla på The Grenada Chocolate Company, Organic Dark Chocolate, 71% (finns bild i min artikel om mjölkfrichoklad). Den är mjölkfri och nötfri och borde även vara äggfri, sojafri och glutenfri.
      Chokladpudding (Ekströms är utan gluten, mjölk, soja, ägg och nötter ifall man blandar med vatten, rismjölk eller havremjölk)
      Popcorn (hemmagjorda)
      Lättsaltade chips (Estrella, OLW, naturchips) (både mjölk, gluten, sojafritt, nötfritt, äggfritt)

      Sedan kan man göra sin egen sorbetglass med mixade bär, socker, vatten. Finns många recept på nätet :)
      Fruktsallad är en gammaldags favorit som är supergod. Att göra varmchoklad med nybakade glutenfria bullar går fint med kakao, socker och rismjöl eller havremjölk.

      Dubbelkolla alltid på paketen för tillverkarna ändrar sina recept kontinuerligt.

      Hoppas du hittar något som passar :)
      Mvh Lise-Lotte

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current day month ye@r *